Koulutettu hieroja Olli Peltola

Kokonaisvaltaista kehonhuoltoa Inarissa

Palvelut

Yhdistelemällä hieronnassa eri tekniikoita saadaan yleensä paras vaste hoidolle. Jotta hieronta vastaa parhaiten tarpeitasi ja on turvallista toteuttaa, sisältää ensimmäinen käyntikerta lyhyen haastattelun terveydentilastasi sekä vaivoistasi. Näiden tarkempi tutkiminen on tärkeä osa hoitoa, jotta hoidosta tulee mahdollisimman yksilöllinen ja tehokas. Yhdistelen alle listattuja menetelmiä tarpeesi mukaan.

Purentalihashieronta

Purentalihashieronnassa käydään läpi tärkeimmät purentaan vaikuttavat lihakset kasvojen pinnalta ja suun sisäpuolelta. Purentalihasten ja leukanivelen ongelmista voi seurata mm. kasvojen ja niskan alueen vaivoja.

Tyypillisiä purentalihasten aiheuttamia oireita ovat:

1. Otsan tai ohimojen päänsärky
2. Leuan, kasvojen ja niskan alueen kivut
3. Matalaääninen tinnitus
4. Huimaus
5. Hampaiden narskuttelu
6. Kipu silmien takana
7. Lievät näkemisen häiriöt
8. Nielaisuvaikeus
9. Lisääntyneet migreenikohtaukset

Tarvittaessa hoitoon lisätään leukanivelen mobilisointi, jolla haetaan niveleen sen luonnollista liikerataa pehmeillä tekniikoilla, jotka eivät aiheuta kipua. Purentalihashoito rentouttaa tehokkaasti kasvojen ja niskan aluetta ja sopii myös heille, joilla varsinaisia oireita ei olisikaan.

Klassinen hieronta

Klassisella hieronnalla on monia terveydellisiä vaikutuksia. Hieronta mm. laajentaa hiusverisuonia (hapen kulkeutuminen lihassoluihin paranee), vapauttaa hyvänolon hormoneja (mm. oksitosiinia ja endorfiinia), vähentää turvotusta sekä edesauttaa lyhentyneitä lihaksia palautumaan takaisin lepopituuteensa. Hieronnan voimakkuuden säädän aina asiakkaan toiveen mukaan.

Fascia-hieronta

Fasciat ovat kerroksittain järjestäytyneitä sidekudosrakenteita, jotka yhdistävät tuki- ja liikuntaelimistön osia toisiinsa, ympäröivät lihaksia, rajaavat lihasryhmiä ja muodostavat lihasaitioita. Kerrokset voivat liimautua toisiinsa, jolloin fascia-hieronnan avulla lihaskalvoja vapautetaan liukumaan toisiinsa nähden jälleen normaalisti.

Nivelten mobilisointi

Nivelkipu tai nivelen rajoittunut liikkuvuus voi johtua muun muassa lihaskireyksistä tai nivelkapselin (yhdistää niveltyvät luut) kutistumisesta. Nivelvaivaa tutkittaessa selvitetään, onko ongelma lihaksessa vai nivelen sidekudosrakenteissa. Mobilisoinnissa koulutettu hieroja tekee hellävaraisia, nivelkapselia venyttäviä liikkeitä, jolloin liikkuvuus nivelessä paranee ja kipu lievittyy.

Trigger-painanta

Trigger-piste on lihaskalvon voimakkaasti ärtynyt alue, joka voi säteillä kipua sekä levossa että rasituksessa. Piste voi aktivoitua lihaksen ylikuormituksesta tai liiallisesta venytyksestä. Aktivoitunut trigger-piste voi aiheuttaa myös mm. lihasheikkoutta tai lihaksen nopeaa väsymistä. Trigger-painannassa koulutettu hieroja painaa kipupistettä, jolloin piste ”sulaa” ja kipu lievenee.

Kinesioteippaus

Kinesioteippi, toisin kuin perinteinen urheiluteippi, mahdollistaa nivelen täydellisen liikkuvuuden. Teippi kohdistuu ihoon, lihaskalvoihin ja lihaksiin. Kinesioteipillä voidaan aktivoida imunestekiertoa, lievittää kipua vaikuttamalla kehon kipuhermopäätteisiin, parantaa ryhtiä sekä ohjata niveltä liikkumaan oikealla liikeradalla. Kinesioteippaus on useasti hyödyllinen tukitoimenpide varsinaiselle hoidolle.